Smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģijas izstrāde

Projekta mērķis ir izstrādāt smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģiju, izmantojot inovatīvu metožu kompleksu, kas iekļauj enzimātisku hidrolīzi kontrolētos apstākļos (izmantojot universālu dubultsienu vakuuma maisītāju), seperācijas tehnoloģiju mīkstuma eļļas un nogulšņu atdalīšanai no sulas (izmantojot trīs frakciju centrifūgu) un sulas Ultra high temperature (UHT) apstrādi.

Projekta aktivitātes:

1. Izstrādāt smiltsērkšķu ogu bezatlikuma pārstrādes tehnoloģiju un to pielāgot rūpnieciskai ražošanai SIA “Aneva J” ražotnē.

2. Uzsākt jaunu produktu - augstas kvalitātes smiltsērkšķu sula (bez nogulsnēm), smiltsērkšķu ekstrakts, smiltsērkšķu mīkstumu eļļa un smiltsērkšķu mīkstumu pulveris ražošanu.

3. Piesaistīt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta “BIOR” pētnieku, kas nodrošinās metodoloģijas izstrādi izejvielu un gatavās produkcijas standartizēšanai un kvalitātes kontrolei, kas ir būtisks priekšnoteikums produktu eksporta veicināšanai.

Projekta partneri:

-AS SISTĒMU INOVĀCIJAS

-ANEVA J, SIA

-I.Valdzera Laidzes pagasta zemnieku saimniecība “Cukuriņi”

-BALTIC SEABERRY, SIA

-Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR”

Kontaktinformācija: Martins Skinkis, e-pasts: martins@1b.lv

Projekta īstenošanas laiks: no 2022.gada 15.augusta līdz 2024.gada 15.septembrim.