Eiropadome nosaka stratēģisko darba kārtību

Eiropadomes sanāksmē 2024.  gada 27. jūnijā pieņemta ES stratēģiskā programma 2024.–2029. gadam. Ņemot vērā jauno ģeopolitisko realitāti, stratēģiskā programma palīdzēs padarīt Eiropu suverēnāku un labāk sagatavotu, lai risinātu nākotnes problēmas.

Stratēģiskā programma balstīta uz trim pīlāriem: brīva un demokrātiska Eiropa; stipra un droša Eiropa; plaukstoša un konkurētspējīga Eiropa.

Attiecībā uz lauksaimniecību programmā norādīts, ka ES veicinās konkurētspējīgu, ilgtspējīgu un noturīgu lauksaimniecības nozari, kas turpinās nodrošinātību ar pārtiku. Programmā minēts: “Mēs aizstāvēsim dinamiskas lauku kopienas un stiprināsim lauksaimnieku pozīcijas pārtikas piegādes ķēdē. Mēs turpināsim aizsargāt dabu un novērsīsim ekosistēmu, tostarp okeānu, degradāciju. Mēs stiprināsim ūdens noturību visā Savienībā”.

Ik pēc pieciem gadiem ES vadītāji vienojas par ES politiskajām prioritātēm nākotnē. Tas ir Eiropadomes priekšsēdētāja vadīts kolektīvs darbs, kurā vadītāji apspriežas un kopīgi pieņem lēmumus. Tas notiek saistībā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām un pirms katras Eiropas Komisijas iecelšanas.

Pēc Agri-Prese materiāliem informāciju sagatavoja Iveta Tomsone, LLKC Apgāda vadītāja

COPA/COGECA kategorija: 

Pievienot komentāru

Plain text

  • HTML tagi nav atļauti.
  • Mājas lapu adreses un e-pasta adreses automātiski tiek pārveidotas par saitēm.
  • Rindas un rindkopas tiek pārnestas uz jaunu rindu automātiski.