Žurnāla “Latvijas Lopkopis” jūlija numurā

GalerijaPrint

Žurnāla jūlija izdevumā piedāvajam ieskatu Starptautiskā piensaimniecību salīdzināšanas tīkla IFCN ikgadējā konferencē, kas notika Japānā. To apmeklēja žurnāla nozaru redaktore un LLKC Lopkopības nodaļa vadītāja Silvija Dreijere. IFCN piena tirgus prognozes šim gadam – piena ražošana pasaulē turpina lēnām pieaugt, nedaudz augs arī cena, bet saimniecību līmenī izmaiņu visticamāk nebūs.

Saimnieku pieredzes rubrikā stāsts par gaļas liellopu audzētāju un Sitas–Pededzes palienu pļavu apsaimniekotāju, SIA “Sita Nature Park” īpašnieku Juriju Prokofjevu. Viņa pārziņā ir 650 ha sarežģīti apsaimniekojamas teritorijas, kur audzē Hereford, Angus un krustojuma šķirņu dzīvniekus, kā arī īsteno ES vides kvalitātes un klimata pārmaiņu mazināšanas instrumenta LIFE projektus. 

LLKC Grāmatvedības un finanšu nodaļas vadītāja Linda Puriņa skaidro, kad jākļūst pat PVN maksātāju. 

LLKC konsultants-eksperts veterinārmedicīnā Dainis Arbidāns raksta par kompleksiem risinājumiem auglības uzlabošanai slaucamo govju ganāmpulkos. Savukārt LLKC lopkopības konsultante Laila Plīta sniedz padomus slaucamo govju ēdināšanā laktācijas laikā.  

Saimnieku pieredzēs rubrikā raksts par Balvu novada Rugāju pagasta “Upmaļu” saimnieku Intaru Indriku, kurš sava gaļas liellopu ganāmpulka apsaimniekošanā izmanto apķērību un izdomu. 

Aitkopjiem piedāvājam Latvijas Aitu audzētāju asociācijas aitu vērtēšanas specialistes Dinas Avotiņas rakstu par aitu stresa cēloņiem un novēršanu.

Putnkopības rubrikā Latvijas Apvienotās putnkopības asociācijas pārstāve Anna Ērliha raksa par barības efektivitātes uzlabošanu broileriem.

Zirgkopjiem – LLKC Apgāda redaktores Daces Milleres raksts par profesionālo iejādes treneri un figurālās jāšanas priekšnesumu veidotāju Kristīnu Rozīti.

Kā ierasts, žurnālā nozares ziņas no Latvijas un ārzemēm, labas veselības uzturēšanas padomi, saimnieku aptauja, recepte un anekdotes.

Atgādinām, ka žurnālu “Latvijas Lopkopis” iespējams abonēt VAS “Latvijas Pasts” pasta nodaļās visā Latvijā, abonēšanas indekss – 2044, pasūtīšanu iespējams veikt arī elektroniski “Latvijas Pasts” mājaslapas elektroniskās abonēšanas sadaļā: https://abone.lv/lv/latvijas_preses_izdevumi/zurnali/2044/2024_gads/

Žurnālu var iegādāties arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā Ozolniekos.

Iveta Tomsone,
LLKC Apgāda vadītāja   

Foto galerija: 

Pievienot komentāru