Žurnāla “Latvijas Lopkopis” augusta numurā

GalerijaPrint

Žurnāla augusta izdevumā raksts par jaunu un netradicionālu saimniekošanu – fazānu audzēšanu. Pirms diviem gadiem mālpilieši Arnis Kargans un Paula Jēkabsone dibināja uzņēmumu “Gold Wings”, jau pērn uzsākta pirmās produkcijas – fazānu gaļas – realizācija. Saimniecībā audzē arī Pekinas pīles, pērļu vistas un parastās mājas vistas. Saimniecība tiek attīstīta, detalizēti rēķinot visus ieņēmumus un izdevumus, kā arī fiksējot notikumus fermā.

Ārvalstu pieredzes rubrikā LLKC Kuldīgas biroja lopkopības konsultantes Vendijas Madaras Kancānes raksts par ilgtspējīgas gaļas liellopu audzēšanas pieredzi Īrijā, kur veiksmes pamats ir pareizi apsaimniekoti zālāji.  

LLKC konsultants-eksperts veterinārmedicīnā Dainis Arbidāns raksta par teļu respiratorā sindroma identifikāciju un ierobežošanu.

Piensaimniekiem lietderīgs būs LLKC Valmieras biroja lopkopības konsultantes Ritas Gluhas raksts par demonstrējuma rezultātiem, izvērtējot pagarinātā ganību perioda ekonomisko ietekmi. Turpat arī LLKC Lopkopības nodaļas vadītājas un žurnāla nozaru redaktores Silvijas Dreijeres raksts par to, kā aprēķināt barības vajadzību ganāmpulkam ziemai.

Gaļas liellopu audzētājiem piedāvājam LLKC Lopkopības kompetenču centra vadītājas Anitas Siliņas ieskatu demontrējumā par pirmās atnešanās vecuma ietekmi uz zīdītājgovju produktivitāti un teļu attīstību.

Saimnieku pieredzes rubrikā stāsts par Smiltenes novada Virešu pagasta SIA “Andruks”, kur dabai draudzīgi Ziemeļgaujas auzsargājamo ainavu apvidū saimnieko Gavaru ģimene.

Aitkopjiem piedāvājam Latvijas Aitu audzētāju asociācijas aitu vērtēšanas speciālistes Dinas Avotiņas rakstu par faktoriem, kas veido šķirnes aitas vaislas materiāla cenu. Turpat arī saimnieku pieredzes raksts par Alūksnes novada Ziemeru pagasta “Blūmju” saimnieku Dzintaru Salaku, kurš nodarbojas ar Latvijas tumšgalves aitu audzēšanu piepilsētas teritorijā.

Putnkopības rubrikā Latvijas Apvienotās putnkopības asociācijas pārstāve Anna Ērliha raksta par iemesliem, kādēļ putniem mēdz būt salmonellas.

Zirgkopjiem – LLKC Apgāda redaktores Daces Milleres raksts par zirgaudzētāju un veterinārārsti Intu Cauni, kura dalās iespaidos par ceļojumu Kirgizstānā zirga mugurā.  

Kā ierasts, žurnālā nozares ziņas no Latvijas un ārzemēm, labas veselības uzturēšanas padomi, saimnieku aptauja, recepte un anekdotes.

Atgādinām, ka žurnālu “Latvijas Lopkopis” iespējams abonēt VAS “Latvijas Pasts” pasta nodaļās visā Latvijā, abonēšanas indekss – 2044, pasūtīšanu iespējams veikt arī elektroniski “Latvijas Pasts” mājaslapas elektroniskās abonēšanas sadaļā: https://abone.lv/lv/latvijas_preses_izdevumi/zurnali/2044/2024_gads/

Žurnālu var iegādāties arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā Ozolniekos.

Iveta Tomsone,
LLKC Apgāda vadītāja   

Foto galerija: 

Pievienot komentāru