Izdots atjaunotais “Ceļvedis mājražošanā”

Ar patiesu gandarījumu mazo pārtikas ražotāju lietošanā nododam atjaunināto "Ceļvedi mājražošanā"! Digitālais izdevums lejuplādei bez maksas pieejams LLKC Krātuvē.
Ceļveža pusgada tapšanas darbs jūlija sākumā noslēdzās sirsnīgā un izzinošā diskusijā "Iekodies cidonijā? Turpini smaidīt, ejot mazā pārtikas ražotāja ceļu!" Ja ceļveža uzdevums ir palīdzēt ikvienam, kurš vēlas sākt mājražošanu, saprast, kas un kā darāms, tad diskusijā mazie pārtikas ražotāji – “Avenei” un “Grauda Spēks” – dalījās pieredzē, attīstot ražošanu un arī mainot tās virzienu.
Saruna izvērtās visai aizraujoša, analizējot to mazā pārtikas ražotāja darbības fāzi, kurā sapnis par garda, kvalitatīva produkta ražošanu jau izsapņots, saņemta pircēju atzinība un jādomā par nākamo attīstības posmu – apjomu palielināšanu vai eksportu. Ja to neizvēlas, var pienākt mirklis, kad darbība jāpārtrauc. Kā no šādiem mirkļiem izvairīties? Vai no tiem VAJAG izvairīties?
Kur un kādu atbalstu, padomu var meklēt šādās situācijās, varēja uzzināt šajā diskusijā, kuras ieraksts pieejams “Novada Garšas” YouTube kanālā. Secinājumi pēc diskusijas – mazais ražotājs nav viens sava ceļa izaicinājumos, ja saplāno loģistiku, interesantas un gardas kafijas pauzes izdodas no mazo ražotāju piedāvājuma. Latvijā joprojām ir fantastiski saimnieki un viņu saražotie gardumi!
Par gardumu izcilo kvalitāti diskusijas dalībnieki un sanākušie interesenti varēja pārliecināties nelielā svinīgā ceremonijā pēc diskusijas, baudot cienastu no četru Latvijas novadu mājražotājiem, kuru sagādāja “Novada Garšas” lieliskie reģionālie konsultanti.
Atjaunināto “Ceļvedi mājražošanā” palīdzēja sagatavot Latvijas Biozinātņu un tehnoloģijas universitātes (LBTU) mācībspēki: Ilona Dabiņa-Bicka, Ilze Grāmatiņa, Inga Ciproviča, Solvita Kampuse, Daiga Kunkulberga, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) eksperti.
Ilze Rūtenberga-Bērziņa,
LLKC sabiedrisko attiecību speciāliste
Pievienot komentāru