Pārtika

Noslēgusies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) organizētā EIT Food iniciatīva Challenge Labs | Meikatons 2024, kas norisinājās LBTU Pārtikas institūtā un Zivju apstrādes biot

Līdz 25.

Šogad aukstā marta dienā, tiekoties Zemkopības ministrijas, LLKC, Siguldas novada pašvaldības un Laurenču sākumskolas administrācijai, tika lemts par skolu ēdienkartēs iekļaujamo, lokāli audzēto pārtikas produktu īpatsvara palielināšanu.

24. un 31.10.2024 | Attālināti un klātienē Pūrē | Apmācības "Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana" — KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) Liepājas birojs sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU) un SIA “Puratos Latvia” aicina uz ES apmaksātām apmācībā ar līdzmaksājumu “Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana (specializācija - KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMI). Grupas nr. LLKC22Lp13-M.

Ventspils ķirbju svētki un ķirbju parāde

Sestdien, 19.oktobrī, aicinām visus piedalīties ķirbju izstādē un lielo ķirbju svēršanas konkursā Ventspils tirgū! Atnes savu ķirbi – piedalies, sver un nogaršo rudens garšas!

Nāciet ar saviem lielākajiem, interesantākajiem un krāsainākajiem ķirbjiem – parādīsim, cik daudzveidīgi var būt šie rudens dārza dārgumi! Neaizmirstiet atnest arī savus rekordlielos ķirbjus, jo lielo ķirbju svēršanas konkurss sāksies plkst. 12.00.

03.10.2024./Jelagava/Seminārs "Sadarbība un atbalsts vietējo produktu patēriņam un virzībai tirgū"

Seminārā dalībnieki tiks informēti par Eiropas Savienības atbalsta saņemšanas nosacījumiem aktivitātēs "Pārtikas īso piegāžu ķēžu darbības veicināšana" un “Produktu virzība tirgū”. Tāpat SIA “IziPizi” dalīsies pieredzē par sabiedrības iesaisti un līdzdalību piegādes risinājumu nodrošināšanā. Diskusiju laikā apspriedīsim sadarbības modeļus un iespējamos risinājumus vietējās pārtikas virzībai un atpazīstamībai Jelgavas novadā.

Dalībai seminārā aicināti lauksaimnieki, lauksaimniecības produktu pārstrādātāji, mājražotāji, mazie ražotāji un vietējās pārtikas entuziasti.

Mājas kafejnīcu dienas Rēzeknes novadā

29. un 30. jūnijā Rēzeknes novada uzņēmēji piedalīsies Mājas kafejnīcu dienas pasākumā. Tas ir īpašs notikums, kad gan esošas, gan improvizētas un pavisam jaunas kafejnīcas, gan piemājas saimniecības, ver savas durvis un aicina nobaudīt šim pasākumam sagatavotu piedāvājumu. Sava viesošanās iepriekš jāpiesaka!

Plašāk - https://rezeknesnovads.lv/izbaudiet-majas-kafejnicu-dienu-piedavajumu-re...

LLKC Liepājas biroja organizēto mācību dalībniekiem maija pēdējā diena izvērtās ļoti spraiga un rosīga. Tā bija trešā,  praktiskā diena mācību ciklā “Pievienotās vērtības radīšana savai produkcijai”, kas norisinājās LBTU Pārtikas institūta telpās. Šoreiz par gaļas pārstrādi.

27., 28., 31.05.2024 | Apmācības ar līdzmaksājumu | Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana GAĻAS PĀRSTRĀDĒ | Attālināti un klātienē LBTU Pārtikas institūtā Jelgavā

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) Liepājas birojs sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU) aicina uz ES apmaksātām apmācībā ar līdzmaksājumu “Lauksaimniecības produktu ražošanas procesu un tehnoloģiju pilnveidošana un attīstīšana (specializācija - GAĻAS PĀRSTRĀDE). Grupas nr. LLKC22Lp07-M.

Lapas

Subscribe to RSS - Pārtika