Aicinām uz semināru par skābbarības kvalitāti
7. Janvāris 2015.
Preiļos 21. janvārī notiks seminārs par zāles skābbarības kvalitātes vērtējumu un sagatavošanas tehnoloģijām.
„Zālēdāju projekta” demonstrējuma „Dažādās veģetācijas fāzēs pļautas zāles skābbarības kvalitātes vērtējums un sagatavošanas tehnoloģiju salīdzinājums slaucamo govju saimniecībās”starpdemonstrējuma seminārs notiks 21. janvārī plkst. 11.00 LLKC Preiļu konsultāciju biroja telpās.
Darba kārtība:
- Skābbarību kvalitātes izvērtējums demonstrējuma saimniecībās (Silvija Dreijere, LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja);
- Fiziski efektīvā kokšķiedra un tās loma slaucamo govju ēdināšanā (prof. Uldis Osītis);
- Fiziski efektīvās kokšķiedras praktiskā noteikšana saimniecībās un skābbarības analizēšana ar barības separētājsietiem (Silvija Dreijere, LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja);
- Piena ražošanas pašizmaksa un to ietekmējošie faktori demonstrējuma saimniecībās (Silvija Dreijere, LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja; Mārīte Vucenlazdāne, LLKC Preiļu konsultāciju biroja vadītāja);
- Saimnieku pieredze skābbarības gatavošanā ar dažādām tehnoloģijām (Pauls Sermais, z/s „Gribolva”; Aldis Meikulāns, z/s „Upmalu Mājas”).
Plānotais pasākuma ilgums līdz plkst. 14.00.
Plašāka informācija un pieteikšanās: Silvija Dreijere, LLKC Lopkopības nodaļas vadītāja, mob. tālr. 26552748.
Pievienot komentāru