Konference par inovācijām cūku ēdināšanā

PielikumiPrint

Lai uzzinātu, kādi inovatīvi risinājumi pieejami cūku ēdināšanā, 2. jūnijā ikviens interesents aicināts piedalīties tiešsaistes konferencē  “Latvijā audzēta soja + kailgraudu mieži = inovācija cūku ēdināšanā”.

Konference sāksies plkst. 9.00 un būs skatāma tiešraidē www.laukutikls.lv un www.arei.lv.

Konferencē būs iespēja uzzināt rezultātus EIP (Eiropas inovāciju partnerību) darba grupas pētniecības projektā “Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībā: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu vietējo lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā” (ELFLA programma “Sadarbība” 16.1.).

Četru gadu garumā minēto tēmu pētīja 13 EIP grupas partneri – zinātnieki, ekonomisti, nozares konsultanti, ražotāji, augkopības, barības sagatavošanas un cūkkopības nozares eksperti.

Projektā veikti plaši sojas un lopbarības miežu audzēšanas pētījumi Stendē un Viļānos. Vērtēti  ražošanas sējumi vairākās saimniecībās dažādos Latvijas reģionos, kā arī  veikti cūku ēdināšanas pētījumi saimniecībās, izmantojot vietējo soju un kailgraudu miežus.

Šī būs lieliska iespēja iespēja iepazīties kā ar pētījumu rezultātiem, tā uzklausīt pieredzes stāstus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas. Ikviens varēs piedalīties arī diskusijā ar nozares ekspertiem.

Detalizēta pasākuma programma – pielikumā. Informācija par elektronisko pieteikšanos pieejama AREI, Zemnieku saeimas, Latvijas Cūkaudzētāju asociācijas un  Valsts Lauku tīkla mājaslapās un sociālajās vietnēs.

Reģistrēšanās konferencei AREI mājaslapā: https://ej.uz/31mg

 

Informāciju sagatavoja

Ilze Rūtenberga-Bērziņa

LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja

Pievienot komentāru