Eiropas Komisija ir apstiprinājusi Norvēģijas produkta “Lofotlam” pievienošanu Aizsargāto ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu (AĢIN) reģistrā.
“Lofotlam” ir gaļa no jēriem, kas dzimuši, audzēti un ganīti Lofotu arhipelāgā Norvēģijas ziemeļos. Tirgū tai ir ļoti garšīgas gaļas reputācija.
Aitkopībai ir sena vēsturiska un tradicionāla saistība ar Lofotiem, iespējams, jau vikingu laikmetā. Ilgstošās aitkopības tradīcijas ir radījušas augsta līmeņa profesionālas zināšanas par to, kā audzēt šos jērus ar vēlamo kvalitāti. Zināšanas par dzīvnieku audzēšanu, barošanu, darbību, uzraudzību un pārvietošanu ganību sezonā ir svarīgi gala kvalitātes faktori.
Pēc Agri-Prese materiāliem informāciju sagatavoja Iveta Tomsone, LLKC Apgāda vadītāja
Pievienot komentāru