Āraiši | Maizes diena Āraišu vējdzirnavās

Datums: 
26. Jūlijs, 2020
Reģions: 
Vieta: 
Āraišu vējdzirnavas
Nozare: 

Āraišu vējdzirnavu māju saime un Amatas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, Lauku atbalsta dienestu un Lauku ceļotāju rīko ikgadējo Maizes dienu, kura šogad notiek jau 17. gadu.

Tiek aicināti pieteikties maizes cepēji un tirgotāji dalībai pasākumā.
Pasākuma ietvaros tiks rīkots konkurss “Rudzu kūka” uz kuru aicinām pieteikties sāļo un saldo kūku cepējus (konkursa nolikums pielikumā).
Pieteikšanās līdz 25. jūlijam, zvanot pa tālr. 29238208 (Vineta), vai rakstot e-pastā vineta.cipe@inbox.lv.
Konkursa 1. – 3. vietas ieguvēji saņem konkursa atbalstītāju sarūpētās balvas.

Rudzu ceļš ir īpašs!
Rudzi ir enerģētiski visbagātākais graudaugs, kura graudi, pārtopot gardos ēdienos un dzērienos, saglabā dabas spēku. Rudzu rupjmaize latviešu mājās aizvien bijusi viens no pamatēdieniem, tāpēc tā ir viens no latviskuma simboliem arī mūsdienās. „Rudzu ceļš” aicina ciemos pie lauku uzņēmējiem, kuri cep rudzu maizi pēc tradicionālām vai pašu ģimenes paaudzēs izkoptām receptēm, gatavo dažādus ēdienus no rupjmaizes vai rudzu miltiem un ceļ tos galdā viesiem. Saimnieki apmeklētājiem, rāda, kā top maize, ļauj izmēģināt roku sava maizes kukulīša veidošanā, piedāvā veselīgus un garšīgus rudzu graudu ēdienus, no rudzu grauda spēka tapušus dzērienus, stāsta par tradīcijām, kas saistās ar rudziem un maizi.
https://www.celotajs.lv/en/project/22?0

*Pasākumā notiks fotografēšana un filmēšana, un iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes vajadzībām pasākuma organizatoru interneta vietnēs, sociālo mediju kontos, medijos, kā arī citur. Apmeklējot pasākumu Jūs piekrītat foto un video uzņemšanai pasākuma laikā un publiskai izveidošanai publicitātes nolūkos.

Kontaktinformācija: 
Vineta Cipe, 29238208, e-pasts: vineta.cipe@inbox.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
kuku-konkursa-nolikums.docx10.91 KB
Reģions filtram: