Liliju svētki 2022 “Skan sirdsstīgās Vecumnieki”!

Datums: 
16. Jūlijs, 2022
Reģions: 
Vieta: 
Vecumnieki
Nozare: 

“Katrs mūsu dzīves darbs vai rīcība aizskar kādu stīgu, kas vibrēs mūžībā” ir sacījis Edvīns Čopins un jāpiekrīt šiem viņa vārdiem, jo gaidot 16. jūliju, kad Vecumniekos risināsies vasaras gaidītākais notikums - Liliju svētki ar devīzi “Skan sirdsstīgās Vecumnieki”, tik tiešām tiek aizskarta kāda sirdsstīga un ievibrējas krūtīs patīkams satraukums par gaidāmo notikumu! Ar priekpilnām sirdīm rosāmies un darbojamies, lai mēs ikviens, visi kopā, ar ģimenēm un draugiem varētu baudīt un svinēt šos sirsnīgi, krāšņi tradicionālos svētkus!

Pašā rīta agrumā, Vecumnieku tirgus laukumā, no plkst. 7:00 ikvienu aicinām apmeklēt un iepirkties Liliju svētku gadatirgū, savukārt Vecumnieku tautas namā, visas dienas garumā, būs apskatāma liliju izstāde, kurā aicinām piedalīties nesot lilijas ziedu uz tautas namu 15. jūlijā no plkst. 10:00 - 14:00 (ja plānojat ierasties citā laikā, lūgums zvanīt 29347883).

Lilijziedu smaržās apvītu aicinām baudīt un novērtēt mākslinieces Brigitas Stenclavas radīto personālizstādi "Portreti un..." gleznojumi uz zīda.
Plkst. 10:00 Skaistkalnes pūtēju orķestris ieskandinās tirgus laukumu un parku aicinot visus uz svētkiem.

No plkst. 10:00 Vecumnieku vidusskolas sporta laukumā ikviens ir aicināts izkustēties un pierādīt savus spēkus sporta spēlēs.

Lai palutinātu sevi un savus mīļos Vecumnieku parkā, kā jau ierasts, no plkst. 11:00 norisināsies amatnieku un mājražotāju sarūpētais labumu tirdziņš.

Svētku laikā no plkst. 11:00 risināsies talantīgo floristu festivāls ar saukli "Lilijas zied, zvanu mēlēm skanot".

Plkst. 12:00 svētku svinīgā atklāšana, kurā koncertēs Patrīcija x Anna ar grupu.

Plkst. 13:00 putu ballīte bērniem (līdzi vēlams maiņas apģērbs).

14:30 muzicēs Staburaga muzikālā apvienība.

Plkst. 15:30 no Vecumnieku Jaunā ezera būs iespēja sekot līdzi un aplūkot svētku auto/moto retro braucienu, kurš virzīsies cauri Vecumnieku ielām finišējot plkst. 16:00 parkā aiz tautas nama (iesakām braucienu apskatīt kustībā sev vēlamā vietā).
Plkst.16:00 deju grīdu iedancos Vecumnieku un Rundāles kolektīvu deju sadancis.

Plkst. 18:00 uzstāsies dziedošie Valmieras teātra aktieri "Žerāri" ar muzikālo programmu. Visas dienas garumā, lilijziedu smaržās ieskautas, darbosies radošās darbnīcas, atrakcijas bērniem, kā arī izjādes ar JSK "GAITA" Vecumnieki ponijiem.

Svētku noslēgumā plkst. 21:00 tiks atdzīvināta Vecumnieku estrāde ballei skanot kopā ar grupu “Muiža”.

Aicinām iekrāsot savu vasaru ar sirsnīgi pavadītu laiku kopā baudot liliju svētkus! Uz tikšanos svētkos!

Ieeja pasākumos bezmaksas, izņemot izjādes ar ponijiem un atsevišķas atrakcijas.

Kontaktinformācija: 
Tālr. 63976322 vai 28667825, e-pasts: vecumniekutn@vecumnieki.lv
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
auto_retro_karte_medium.png785.87 KB
Reģions filtram: