Programma saskaņā ar 2015.gada 29. septembra LR MK noteikumiem Nr.545 „Pārtikas apritē nodarbināto personu apmācības kārtība pārtikas higiēnas jomā”.
Semināra tēmas:
1. Vispārīgā daļa:
galveno pārtikas apriti reglamentējošo Eiropas Savienības un Latvijas Republikas normatīvo aktu prasību raksturojums;
pārtikas uzņēmēju pienākumi un atbildība;
pārtikas aprites uzraudzība un kontrole Latvijā.
2. Pārtikas kvalitāte un nekaitīgums:
pārtikas kvalitātes un nekaitīguma jēdzieni;
izplatītāko pārtikas izraisītu slimību raksturojums;
izplatītākie pārtikas piesārņošanas iemesli, piesārņojuma mehānismi un profilakses pasākumi piesārņojuma novēršanai.
3. Personāla higiēnas prasības.
4. Pārtikas higiēna:
vispārīgās un īpašās higiēnas prasības;
laba higiēnas un laba ražošanas prakse pārtikas uzņēmumā;
pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas sistēmas pamatprincipi.