Priekules novada zemnieku-uzņēmēju diena 2014

Datums: 
17. Oktobris, 2014
Reģions: 
Vieta: 
Priekules kultūras namā

Rudens ieskaņā Priekules kultūras namā jau trešo gadu notiks „Zemnieku – uzņēmēju diena 2014”. 17.oktobrī no pulksten 11 novada iedzīvotāji un viesi aicināti apmeklēt vietējo ražotāju, amatnieku un uzņēmumu veidoto „Lielo Rudens Andeli”.

Paralēli pirkšanas un pārdošanas priekam pulksten 12 klātesošos ar jestru priekšnesumu sveiks Krotes folkloras kopa „Traistēni” Līgas Strēles vadībā. Pēc muzikālā sveiciena lielajā zālē notiks seminārs, kur Priekules novada attīstības plānošanas nodaļas vadītājs Modris Baumanis prezentēs „Priekules novadu Šodien un rīt”. Semināra turpinājumā uzņēmēju kluba „UK 5” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Ceriņš informēs par Priekules novada uzņēmēju kataloga izveidi, kurā plānots ietvert informāciju par vietējo ražotāju, uzņēmēju, mājražotāju un amatnieku piedāvātajām precēm un pakalpojumiem. M. Ceriņš arī iepazīstinās ar kustību „Nepērc svešu!”, kas veidota vietējo ražotāju atbalstam.

Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidkurzemes pārvaldes vadītāja Gunta Kapeniece stāstīs par aktualitātēm, kas saistītas ar Āfrikas cūku mēra izplatību valstī un slimības profilakses iespējām. Lauku atbalsta dienesta (LAD) Dienvidkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Ģirts Osis klātesošos iepazīstinās ar Jauno plānošanas periodu „2015-2020” un aktuālajām atbalsta programmām gan uzņēmējdarbībā, gan lauksaimniecībā. LAD pārstāvis sniegs arī plašāku informāciju par jaunajām zaļināšanas prasībām lauksaimniekiem un to, kā no nākamā gada notiks pieteikšanās atbalsta maksājumiem.

Dienas noslēgumā pasākuma apmeklētājus sveiks un ar savu stāstu iepazīstinās novada uzņēmēji.

Ikviens aicināts atbalstīt vietējos ražotājus, uzņēmējus un amatniekus un atklāt jauno, ko piedāvā vietējie.

Līdz 13.oktobrim ikviens interesents aicināts pievienoties tirgotāju pulkam zvanot pa tālruni 28310484.

Papildus informācija:

Irina Gintere, Priekules novada lauku attīstības konsultante

Tālrunis 28310484, e-pasts irina.gintere@llkc.lv

Pielikums: 
PielikumsIzmērs
pasakuma_plans.docx15.2 KB