Aicina 9. starptautiskā Latgales biškopju konference “Efektīva dravošana”

Datums: 
23. Februāris, 2024
Vieta: 
Preiļu novada kultūras centrs

Lai izprastu, kā racionālāk saimniekot dravā, kādas ir tehnoloģijas efektīvākai saimniekošanai un kā samazināt produkta pašizmaksu, nosakot arī atbilstošu cenu par to, biškopji aicināti uz 9. starptautisko Latgales reģiona biškopju konferenci, ko rīko Latvijas Biškopības biedrība (LBB) Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla (VKLPT) aktivitāšu ietvaros.

Konference notiks 23. februārī no pulksten 10.00 Preiļu novada kultūras centrā.

Pieteikšanās dalībai konferencē un pasākuma programma: ŠEIT

Konferences tēma – efektīva dravošana, ar racionālām metodēm un iekārtām samazinot produkcijas pašizmaksu, nav izvēlēta nejauši. Nozarē ilgstoši valda nemainīgi zemas medus iepirkuma cenas, ko veicina, piemēram, viltota medus pārpilnība Eiropas tirgū. Tā samazina pieprasījumu un mazina medus iepirkuma cenu līdz pašizmaksai.

Guntars Melnis, LBB valdes priekšsēdētājs, biškopis: “Viens no konferences mērķiem – parādīt biškopjiem tās iespējas, kas pielietojamas saimniekošanā, izmantojot savas iekšējās rezerves. Vēlamies informēt par tehnoloģijām, kas padara efektīvākus ražošanas procesus un var palīdzēt samazināt pašizmaksu, palielinot konkurētspēju sarežģītajos tirgus apstākļos.”

Pieredzē par efektīvu saimniekošanu, kā arī dravošanu ar daudzkorpusu stropiem dalīsies Lietuvas un Igaunijas bitenieki. Biškopības produktu pašizmaksu veidojošos faktorus iezīmēs LLKC ekonomikas eksperts  Raivis Andersons.

Atgādināsim, ka līdz šim starptautiskajās Latgales Biškopības konferencēs tēmas bijušas visdažādākās – medus kvalitāte, lāču iebrukumi bišu dravās, medus eksports, bišu slimības, pesticīdu ietekme biškopībā, biškopības produktu daudzveidīga izmantošana pārtikas produktos un vēl daudzi, dažādi, biškopjus interesējoši jautājumi.

Plašāka informācija: Guntars Melnis, LBB valdes priekšsēdētājs: tālrunis: 29406315; e-pasts: guntars@strops.lv

Saskaņā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” 2023.gada 29.decembra līgumu Nr.2023/131, Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla aktivitātes “Starptautiska un nacionāla līmeņa Lauku tīkla konferenču organizēšana”ietvaros.

Pasākums daļēji līdzfinansēts no Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas stratēģiskā plāna 2023. – 2027. intervences pasākuma TKO3.1. ADVIBEES(55(1)(a)) – biškopju un biškopju organizāciju konsultāciju pakalpojumi, tehniskā palīdzība, apmācība, informācija un paraugprakses apmaiņa, tai skaitā izmantojot tīklošanu.

 

Kontaktinformācija: 
guntars@strops.lv
Kategorija: 
Lauku tīkls
Reģions filtram: