Populāri pavāri seminārā demonstrē daudzveidīgu zivju ēdienu gatavošanu
LLKC Zivsaimniecības sadarbības tīkls 12. novembrī organizēja praktisko semināru „Daudzveidīga zivju ēdienu gatavošana”. Tas notika Rīgā, Trīs pavāru restorānā „Tam labam būs augt!”. Nodarbības vadīja populārie šefpavāri Ēriks Dreibants un Juris Dukaļskis, bet recepšu izstrādē piedalījās arī Mārtiņš Sirmais.
Semināra laikā notika kopīga ēdienu gatavošana šefpavāru vadībā speciāli tam paredzētā mācību virtuvē. Pēc gatavošanas kopīgi tika servēts galds un degustēts pagatavotais ēdiens. Dalībniekiem bija iespēja dzirdēt šefpavāru ieteikumus zivju gatavošanā, uzklausīt komentārus par gatavošanas procesu un, protams, uzdot interesējošus jautājumus. Galvenās tēmas bija veltītas jūras zivīm, to kulinārajai vērtībai un zivju pagatavošanu daudzveidīgu ēdienu sastāvdaļu kombinācijās.
Kopā tapa šādi ēdieni: pergamenta paciņās gatavots lasis ar garšaugiem, mazsālīts zandarts ar bietēm un kaņepju mērci, mencu aknas ar paipalu olām, krējumu un lauku zaļumiem, brekšu kroketes ar topinambūru zupu un ar slāpekli sagatavots pastinaku saldējums.
Stāsta LLKC projektu vadītāja Gunta Švarce:
– Semināra dalībnieki bija cilvēki, kuri nodarbojas ar zivju produkcijas mājražošanu, piedāvā ēdināšanas pakalpojumus lauku tūrisma saimniecībās, kā arī citi interesenti. Šefpavāri Ēriks Dreibants un Juris Dukaļskis stāstīja par zivju ēdienu dažādošanas iespējām, un tie dalībnieki, kuri vēlējās, varēja arī paši kopā ar atzītiem speciālistiem piedalīties ēdienu gatavošanā, paši servēja galdu un degustēja pagatavoto. Ļoti būtiska bija iespēja iztaujāt šefpavārus – gan par šī semināra tēmu, gan par citiem jautājumiem, atklājot daudzus tehnoloģijas un šefpavāru knifus. Visus patīkami pārsteidza tas, kā mēs tikām sagaidīti, pasniedzot pirmo cienastu - tapas, kas bija nelielas uzkodas, kuras tika servētas ar mērcītēm. Tapa gluži vai mākslas darbs uz galda virsmas. Dalībnieki atzinīgi novērtēja pasākumu, īpaši – pazīstamu šefpavāru vienkāršo un atvērto attieksmi.
Sagatavoja Dace Millere,
LLKC Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste
Foto: Valdis Semjonovs
Pievienot komentāru