Notiks mācības akvakultūras saimniecību pārstāvjiem

Pieteikties šeit

+371
Datums: 
25. Septembris, 2018 līdz 28. Septembris, 2018
Reģions: 
Vieta: 
Hotel Sigulda

Aicinām pieteikties akvakultūras saimniecības uz zinātniskā institūta “BIOR” zivju audzētavas “Tome” Akvakultūras pētniecības un izglītības centra rīkotajām teorētiskajām mācībām ar Somijas ekspertu piedalīšanos.

Teorētiskās mācības akvakultūras saimniecību pārstāvjiem notiks EJZF projekta Nr. 18-00-F02205-000001 „Zinātniskā institūta “BIOR” Akvakultūras pētniecības un izglītības centra konsultāciju sniegšana akvakultūras saimniecībām” ietvaros.

Mācības notiks no 25. līdz 28. septembrim Siguldā, viesnīcā “Hotel Sigulda”. Pasākumu organizē Institūta “BIOR” zivju audzētavas “Tome” Akvakultūras pētniecības un izglītības centrs. Mācības vadīs pieredzējuši eksperti no Somijas uzņēmuma “Clewer Aquaculture”, kas specializējas recirkulācijas sistēmu izstrādē un uzturēšanā: akvakultūras pasniedzējs Pasi Korvonens, inženieris Marti Naukarinen, ihtiologs Rita Mīra, akvakultūras speciālists Joni Virtanens.

Mācību tēmas:

* Pārskats par akvakultūras produkciju Eiropā;

* Zivju bioloģija, audzēšanai izmantotā ūdens parametri;

* Recirkulācijas sistēmas, ikdienas apkope, zivju veselība;

* Ikru iegūšana, inkubācija;

* Zivju barošana, augšana;

* Barošanas uzsākšana, vidējais svars, šķirošana u.c.;

* Zivju kaušana, pirmapstrāde.

Mācības notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā, un tās tiks pilnībā finansētas no projekta līdzekļiem. Mācībās tiek aicināti piedalīties Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) reģistrētu akvakultūras saimniecību pārstāvji.

Zinātniskā institūta „BIOR” zivju audzētavas „Tome” Akvakultūras pētniecības un izglītības centrs, kas darbojas kopš 2016. gada, šāda veida apmācības rīko jau otro gadu.

Pagājušajā gadā apmācību dalībnieki no dažādām akvakultūras saimniecībām ieguva padziļinātas zināšanas par lašveidīgo zivju audzēšanu recirkulācijas akvakultūras sistēmās un zivju produkcijas sagatavošanas procesiem realizācijai. Apmācības apmeklēja akvakultūras uzņēmumu pārstāvji no visas Latvijas. “BIOR” zivju audzētavas “Tome” Akvakultūras pētniecības un izglītības centrs regulāri rīko nozares seminārus, veic speciālistu teorētiskās un praktiskās apmācības, kā arī sniedz konsultācijas Latvijas zivju audzētājiem.

Lai pieteiktos mācībām, lūdzu, sūtīt e-pastu projekta koordinatorei Ilzei Rutkovskai (ilze.rutkovska@bior.lv, tālr. 67027108), norādot saimniecības nosaukumu, pārstāvja vārdu un uzvārdu.

Projekta kopējās plānotās attiecināmās izmaksas ir 103 485,37 eiro apjomā, kur EJZF finansējums tiek nodrošināts 101 198,95 eiro apjomā. Plašāka informācija par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fondu pieejama Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē.

Pasākumu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests.

Institūts “BIOR”

 

Kontaktinformācija: 
Ilzei Rutkovskai, tālr. 67027108
Kategorija: 
ZST
Reģions filtram: