LLKC aicina uz semināru Rīgā par pareizu iekšējo ūdeņu apsaimniekošanu

Datums: 
11. Aprīlis, 2019
Reģions: 
Vieta: 
BIOR

Kā un ko drīkst vai nedrīkst darīt iekšējos ūdeņos, kurš par ko atbild un kā iesaistīties ūdeņu apsaimniekošanā? Uz šiem un daudziem citiem plašu sabiedrību interesējošiem jautājumiem ikviens varēs gūt atbildes Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā divu dienu seminārā “Iespējas, pieredze un izaicinājumi iekšējo ūdeņu resursu apsaimniekošanā”.

Semināra pirmā diena notiks jau 3. aprīlī Ozolniekos, Rīgas ielā 34. Tajā ikviens varēs uzzināt, kam īsti Latvijā pieder iekšējie ūdeņi un kādas institūcijas iesaistītas šo resursu apsaimniekošanā. Zivju resursu atražošana un to izmantošanas kontrole, saimniekošana dabas aizsargājamā teritorijā, ūdeņu apsaimniekošanas veidi, finansējuma piesaistes iespējas, zinātnes loma ūdeņu apsaimniekošanā, – šīs un vēl citas tēmas tiks iztirzātas semināra pirmajā dienā.

Agnese Neimane-Jordane, LLKC Zivsaimneicības nodaļas vadītāja: “Seminārs ir aktuāls tieši tagad, jo pavasara tuvums cilvēkus mudina ķerties pie apkārtnes, tostarp  ūdenstilpju, sakārtošanas. Diemžēl bieži vien cilvēki nezina, ko un kā tie drīkst darīt viņiem tuvumā esošo upju vai ezeru sakopšanā. Tieši tādēļ semināra divās dienās ikviens, kam rūp sakopti Latvijas iekšējie ūdeņu, varēs saņemt atbildes uz visiem neskaidrajiem jautājumiem.”

Diskusijā Ozolniekos piedalīsies Zemkopības ministrijas, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta “ BIOR”, “Vides risinājumu institūta”, Dabas aizsardzības pārvaldes un Valsts vides dienesta pārstāvji.

Semināra otrā diena – “Labā prakse un pieredze iekšējo ūdeņu resursu apsaimniekošanā”, notiks 11. aprīlī “BIOR” telpās, Lejupes ielā 3. Tajā varēs uzzināt par zivju resursu apsaimniekošanas veidiem, saņemt praktiskus ieteikumus Zivju fonda projektu pieteikumu kvalitatīvākai sagatavošanai un īstenošanai. Ar reāliem pieredzes stāstiem dalīsies arī  paši ūdeņu apsaimniekotāji.

Pasākuma moderators – Māris Olte.

Kontaktinformācija: 
Agnese Neimane-Jordane, mob. tālr. 28352477
Reģions filtram: