25.09.2021, LLKC Liepāja | Pieredzes apmaiņas brauciens “Zivsaimniecības darbības dažādošanas un popularizēšanas iespējas Ventspils pusē"

Datums: 
25. Septembris, 2021
Reģions: 
Vieta: 
LLKC Liepāja

Sestdien, 2021. gada 25. septembrī LLKC Liepājas birojs plāno pieredzes apmaiņas braucienu “Zivsaimniecības darbības dažādošanas un popularizēšanas iespējas Ventspils pusē”.

Plānotās apmeklējuma vietas:
@ Ģirts Purviņš, SIA “GP Trading” (Ventspils Marina - Jahtu osta).
Sālsūdens makšķerēšanas tūrisma pakalpojumi, kā arī ekskursijas Baltijas jūras piekrastē. 2016. gadā ir īstenots biedrības “Ziemeļkurzemes biznesa asociācijas” apstiprināts Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda (EJZF) finansēts projekts “Makšķerēšanas tūrisma attīstība Ventspils novadā”.

@ ZIVJU TIRGUS UŽAVĀ (pie Užavas tautas nama)
Lai daudzinātu seno zvejniecības arodu, kas joprojām caurvij piekrastes iedzīvotāju ikdienu, un Ziemeļkurzemes piekrastes ciemu Užavu, vietējās rīcības grupas “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” teritorijā ir izstrādāts tūrisma piedāvājums – “Zivju tirgus Užavā”. Tas tapis, sadarbojoties piekrastes zvejniekiem, zivju pārstrādātājiem, amatniekiem, vietējiem tūrisma uzņēmējiem un Užavas pagasta pārvaldei, un ir iecerēts kā gadskārtējs pasākums rudenī – jau pēc aktīvās tūrisma sezonas. Zivju tirgus, zivju ēdieni, zivju kūpināšanas un pagatavošanas, jūrniecības mezglu siešanas un tīklu labošanas meistarklases – tas viss ikvienam ļaus iesaistīties, izjust, sajust, izgaršot un izmēģināt spēkus, gūt jaunas ierosmes. Vairāk informācijas par pasākumu
ŠEIT >>

@ JŪRKLANES Vētru muzejs (https://www.facebook.com/vetrumuzejs/)

Jūrkalnes tautas nama otrajā stāvā izveidota ekspozīcija “Vētru muzejs”, kas vēsta par Baltijas jūras stihijas upuriem, papildināts ar pludmalē atrastajām un no dzelmes izceltajām senlietām, te var apskatīt zemūdens kultūrvēsturisko mantojumu, akcentējot kuģu vrakus, kas atrodas Jūrkalnes krastos. Ekspozīcijā ietilpst nirēju ekipējums un atribūtika, foto un videomateriāli no jūras dzelmes.

Dalība braucienā ir bezmaksas. Dalībnieku skaits ir ierobežots!

Brauciena mērķauditorija: tiešā veidā ar zivsaimniecības jomu, tās attīstības veicināšanu un popularizēšanu saistīti cilvēki.

!!! Iepriekšējā pieteikšanās, zvanot pa tālruni 27843096 vai rakstot uz e-pastu: aleksejs.kacanovs@llkc.lv.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas un SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” noslēgto līgumu nr. 2021/8, 19.1.2021. Aktivitāte „Mācību un pieredzes apmaiņas braucieni pa Latviju un uz Eiropas valstīm”. ATBALSTA ZEMKOPĪBAS MINISTRIJA UN LAUKU ATBALSTA DIENESTS
Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotogrāfēšana, filmēšana, audio un video ierakstu veikšana.

Kontaktinformācija: 
Aleksejs Kačanovs (tālr. 27843096; e-pasts: aleksejs.kacanovs@llkc.lv)
Kategorija: 
ZST
Reģions filtram: