Notiek “Jūras dārgumu meklēšana''

GalerijaPrint

Engurē 31. augustā norisinājās zivsaimniecības un piekrastes popularizēšanas pasākums ģimenēm “Jūras dārgumu meklēšana''.

Pasākuma tapšanā piedalījās LLKC Tukuma konsultāciju birojs un “Radošās sētas” 'saimniece Daina Dubra, organizējot stafeti “Pērļu medības”, kur dalībniekiem pa posmiem nācās gan ūdeni “zivij mutē liet”, gan izmakšķerēt zivis, gan atpazīt Latvijas ūdeņos nemītošās zivis, noslēgumā iegūstot gardu balvu. Bērniem un viņu vecākiem bija iespēja darboties vairākās meistarklasēs, radoši izpaužoties zivju un jūras tēmās. Aizraujoši bija ne vien mazajiem, bet arī viņu vecākiem.

Pasākuma laikā centāmies noskaidrot, kāda ir situācija ar zivju ēšanu jaunākās paaudzes vidū. Aicinājām nogaršot zivju maizītes. Jāsaka, rezultāts bija labāks, nekā kā gaidījām. Daļa bērnu labprāt ēda zivi un teica, ka to dara arī mājās. Daži ēda zivis, bet mājās gan viņiem tās nedodot. Bija atsevišķi bērni, kuri atkārtoti nāca pēc zivju maizītēm, par ko mums liels prieks.

Dažu bērnu vecāki domāja, ka viņu bērni neņems zivis, bet par pārsteigumu viņiem, atvases bija gatavas zivis nogaršot. Mūsu   misija ir popularizēt zivis, to nozīmi uzturā un veicināt piekrastes attīstību. Dzīvojot pie jūras un kopjot senās tradīcijas jaunā izpildījumā, varam iemācīt saviem bērniem lietot uzturā jūras produktus un saudzīgi izturēties pret apkārtējo vidi.

Burāšanas treneris uzskatāmi parādīja, kas jāzina jaunajam burātājam, kā uzsākt nodarbības šajā sporta veidā, ļāva iekāpt laivā un izjust  burāšanas prieku. Izrādās, to varot sākt darīt no 8 gadu vecuma. Tāpat bija iespēja skatīt SUP-ošanas aprīkojumu un iemēģināt jūrā.

Pasākuma laikā apmeklētāji varēja nobaudīt “komplimentu”   no Mērsraga uzņēmuma SIA “Undīne7”. Cenšamies savos pasākumos apmeklētājiem piedāvāt dažādu ražotāju produkciju. Jāsaka, ka katrs ir unikāls, ar savu garšu un sortimentu. Esam ļoti lepni par mūsu zvejnieku un pārstrādātāju veikumu. Paldies visiem apmeklētājiem, līdzjutējiem, saimniekiem un pārstrādātājiem par atnesto prieku un gandarījumu!

Jana Tramdaha,
LLKC Tukuma biroja vadītāja

Foto galerija: 

Pievienot komentāru