8. Latvijas Kopienu spēles Līgatnē

Datums: 
9. Septembris, 2016 līdz 10. Septembris, 2016

Ar prieku aicinām Jūs un Jūsu kopienas pārstāvjus uz 8. Latvijas Kopienu spēlēm, kas notiks 2016. gada 9. un 10. septembrī Līgatnē!

Aicinām gan jūs pašus, gan jūsu lielos un mazos, kas darbojās un jūt līdzi gan mājās, gan pašvaldībās, vietējās biedrībās, skolās un vietējās rīcības grupās.

Kopienu spēļu iniciatīva, kas aizsākās pirms desmit gadiem - 2006.gada 19.augustā Višķu pagastā, radās kā alternatīva mūsu ikdienas darbam. Mēs katrs savā vietā un visi kopā ik pa laikam tiekamies, lai runātu par problēmām, lai meklētu risinājumus, lai gūtu pieredzi, tomēr Kopienu spēlēs ikdienas rūpes tiek noliktas malā, un mēs pulcējamies uz kopējiem svētkiem, lai caur spēli vienotu paaudzes un dažādu teritoriju kopienas. Mēs vēlamies spēlēties, lai vairotu labo, pozitīvo un gaišo Latvijas laukos, pulcējot tos, kas jūtas piederīgi laukiem.

Šīs vasaras kopienu tikšanās – 8. Latvijas Kopienu spēļu organizēšanā līdztekus pagājušo kopienu spēļu uzvarētājiem – Līgatnes novada domei līdzdarbojas arī biedrība „Latvijas Lauku forums” un „Cēsu rajona lauku partnerība”, kopā veidojot tematiskās darbnīcas, interaktīvas tematiskās norises, aktīvos un jautros uzdevumus komandām un kultūras aktivitātes, kā arī rūpējoties par praktisko norises gaitu.

Spēļu aktivitāšu īstenošana norisināsies komandās līdz 5 cilvēkiem, tomēr aicinām jūs veidot arī apvienotās komandas starp kopienas pārstāvjiem no dažādiem sektoriem un arī starp dažādām kopienām, jo sadarbībai ir liels spēks un, iespējams, arī veiksme spēļu aktivitāšu sekmīgā izpildē.

Tieši sadarbības un kopienu ilgtspējas idejas dēļ šogad līdztekus VRG un lauku kopienu aktīvistiem kopā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru un Latvijas Pašvaldību savienību aicinām pievienoties arī pašvaldību uzņēmējdarbības speciālistus, projektu vadītājus, LLKC reģionālos konsultantus un citus, kas atbalsta lauku kopienu ilgtspēju. Pēc kādām Kopienu spēlēm, pozitīvo emociju piesātināts, teica V. Kudiņš „Tieši kopienas gars un sadarbība padara neiespējamo par iespējamu un ved mūs uz mazākām vai lielākām uzvarām jeb palīdz mums sasniegt savas vīzijas par labāku dzīvi. [..] Es sajutu atbalstu no malu malām, un tas mani ir iedrošinājis nākamajiem darbiem, kas jāveic Latvijas lauku kopienu labā.”

Pielikumā atradīsiet Kopienu spēļu nolikumu, iepazīstinot ar Kopienu spēļu vēsturi un šī gada kopienu spēļu norisi. Nolikuma punktā 9.1. atradīsiet tabulu, ko aizpildīt, reģistrējoties dalībai Kopienu spēlēm.

Komandas dalība 8. Latvijas Kopienu spēlēs jāreģistrē līdz šī gada 1.septembrim, rakstot uz laukuforums@gmail.com. Neskaidrību gadījumā zvaniet pa tālruni 28855427 vai rakstiet uz e-pastu laukuforums@gmail.com.

Dalības maksa vienai komandai (līdz 5 cilvēki, ieskaitot) ir 45EUR un iekļauj gan ēdināšanu (vakariņas piektdien, brokastis, pusdienas un uzkodu pauzītes sestdienā), gan nakšņošanu skolā, gan arī visus tehniskos un organizatoriskos izdevumus. Interesentiem iespēja piedalīties arī seminārā par uzņēmējdarbību laukos, kas notiks Līgatnes kultūras centrā pirms Kopienu spēlēm - 9. Septembrī, piektdienā, no plkst. 10.00 – 18.00, vairāk informācijas llf.partneribas.lv

Piepildošu un draisku jums turpmāko vasaru un uz tikšanos Kopienu spēlēs Līgatnē, bet līdz tam ar prieku saņemsim jūsu zvanus vai vēstules gan par šīsvasaras norisēm jūsu kopienās, gan ar jautājumiem par Kopienu spēlēm!

 

Kopienu spēļu programma:

PIEKTDIENA, 9. septembris

No 18.00               Reģistrācija un 8. Kopienu spēļu dalībnieku ierašanās, iekārtošanās nakšņošanai

19.00-19.30          Vakariņu zupa

No 19.30               Vakara programma ar pastaigām pa Līgatnes takām un pārsteigumu

No 21.30               Vakarēšana pie ugunskura

SESTDIENA, 10. septembris

9.00-10.00            Reģistrācija un brokastis

10.00-10.30          Kopienu spēļu atklāšana un iepazīšanās ar komandām

10.30-16.00          Kopienu spēļu norise dažādās disciplīnās

12.30-13.30 Pusdienas Līgatnes novada vidusskolā komandai ērtākajā brīdī minētajā laika posmā

16.00-16.30          Visu dalībnieku kopīgā aktivitāte

16.30-17.00          Apbalvošanas ceremonija

No 17.00 Pikniks un iespēja turpināt Līgatnes un tās apkārtnes izzināšanu atlikušajā laikā nedēļas nogalē.

Sirsnīgi visas spēļu organizatoru komandas vārdā,

Anita no Latvijas Lauku foruma,

Ainārs un Viesturs no Līgatnes novada domes,

Dace un Kristīne no Cēsu rajona lauku partnerības

Kontaktinformācija: 
laukuforums@gmail.com
Reģions filtram: