Jaunumi

Pagājušonedēļ piecus Limbažu novada lauksaimniekus apmeklēja viņu kolēģi – 20 pieredzes apmaiņas brauciena dalībnieki – no Zemgales.

Kopš jūlija sākuma Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā nelielu lauku saimniecību īpašniekiem bija iespējams iesaistīties atbalsta pasākumā  “Laukiem augt”, lai attīstītu saimniecību konkurētspēju, efektivitāti un izaugsmi.

Oktobra izskaņā notiks ikgadējā lauku saimnieku, uzņēmēju, jauno zemnieku, pārtikas ražotāju, kā arī laukos dzīvojošo ģimeņu sumināšana Zemkopības ministrijas (ZM) rīkotajā konkursā  “Sējējs 2024”. Deviņu konkursa “Sējējs 2024” nomināciju laureātu godināšana notiks piektdien, 25.

LLKC Dobeles un Limbažu konsultāciju biroji organizēja vairākas mācību grupas par tēmu “Latvijas un citu valstu kooperatīvu formas, iespējas un pieredze”.

Turpinoties Zemkopības ministrijas (ZM) reģionālajiem semināriem par aktualitātēm  lauksaimniecībā, jau šo ceturtdien uz tikšanos aicināti Kurzemes lauksaimnieki – 17. oktobrī Kuldīgā.

Septembrī, oktobrī un novembrī Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) visā Latvijā organizēs deviņus reģionālos seminārus, kuros lauksaimniekiem skaidros gaidāmās aktualitātes nozarē un Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna (KLP SP) ieviešanu 2025. un tuvākajos gados. Semināros skaidrojumus sniegs un uz jautājumiem atbildēs zemkopības ministrs Armands Krauze, ZM un Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, Valsts augu aizsardzības dienesta u.c. par lauksaimniecību atbildīgo iestāžu eksperti.

Jaunjelgavas vecpilsētas parkā pilsētniekus un viesus priecēja koša instalācija – skapis un saules dekors.

Lapas