Valkas novadā cep un vērtē “Kūku Aijai”

GalerijaPrint

Jau trešo gadu Valkas novadā notika kūku cepēju konkurss, šoreiz – 12. martā ar tēmu “Kūka Aijai”.

Šogad konkursa norise atšķīrās no iepriekšējā gada ar to, ka bija aicinātas un piedalījās kūku cepējas arī no citiem novadiem. Izvēlēta tēma “Kūka Aijai” bija piesaistīta norises dienai, kad savu vārda dienu svin Aijas. Katrs varēja ielikt savu izdomu gan par to, kādai ir jābūt vārda dienas tortei, gan par to, kā tā atbilst Aijas vārdam. Tieši tāpēc konkursā starp 18 kūkām tika piedāvātas arī trīs sāļās tortes.

Konkursa žūriju, kā jau ierasts, vadīja viens no Latvijas titulētākajiem konditoriem – “Tallink Hotel” restorāna konditors Jānis Kairis un vairāku Latvijas gada konditora titula īpašniece Maija Kaire, kura piedalījās žūrijā raidījuma “Kūku kari” noslēgumā. Maija Kaire, raksturojot šī brīža kūku “modi”, saka: “Jo vienkāršāk, jo garšīgāk, jo dabīgāk, jo labāk.”

Balva konkursa dalībniekiem bija iespēja piedalīties meistarklasē, kuras laikā konditori Maija un Jānis Kairi dalījās pieredzē izcilu našķu pagatavošanā, kuros izmantota šokolāde. 

Galvenajā nominācijā par klasiskāko “Kūku Aijai” tika atdzīta Brenguļu novada saimnieces Valdas Rutkas ceptā kūka.

Vairāk par kūku cepšanu – “Lauku Lapas” aprīļa numurā.

Valda Empele,

Valkas KB uzņēmējdarbības konsultante

 Foto: Gundega Veinberga

 

Foto galerija: 

Pievienot komentāru