Mājražošana – pārtikas pārstrāde mājas apstākļos nelielos apjomos

LLKC Preiļu nodaļa sadarbībā ar VLT rīko izglītojoši semināru „Mājražošana – pārtikas pārstrāde mājas apstākļos nelielos apjomos”.  Izglītojošā semināra mērķis: Sekmēt esošo un potenciālo mājražotāju kompetences, veicināt ekonomiski efektīvu saimniecisko darbību pārtikas ražošanā laukos.

Seminārs paredzēts divas dienas  06.08.-  07.08.2015.

06.08. 2015.

1)Pārtikas apriti regulējošie ES un Latvijas normatīvie akti.

2)Minimālās higiēnas prasības pārtikas ražošanā. 

3)Pārtikas aprites uzraudzība un kontrole.

4)Specifiskās prasībās – augu valsts un dzīvnieku valsts produktu ražošanā.

5) Biežāk pieļautās kļūdas pārtikas aprites normu ievērošanā.  Ieguvumi un zaudējumi uzņēmuma reģistrēšanā.

Lektore: Diāna Pastare, Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldes vadītāja vietniece;

07.08. 2015.

1)Atbalsta iespējas mājražošanas un pārtikas ražošanas uzņēmumiem.  Lektors: Normunds Lāčaunieks, Dienvidlatgales RLP Lauksaimniecības un lauku attīstības daļas vadītājs;

2) Vietējo ražotāju sadarbība Vācijā un Austrijā. Latvijas biedrību un kooperatīvu pieredze. Lektore: Guna Šulce, LLKC  Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja.

3)Pieredze mājražošanas uzņēmuma izveidē. Pozitīvie, negatīvie aspekti – lektore: Aļona Karnicka, PVD atzīts mājražotājs;

Dienas otrajā pusē katrs ar savu transportu dosimies pie

 4)ZS „Juri” īpašnieka Jura Lubāna -  Pieredze efektīva mājražošanas uzņēmuma darbības nodrošināšanā. Bioloģiskās produkcijas pārstrāde un noieta tirgus.

 

Semināram pieteikšanās obligāta!

Vairāk informācijas un pieteikšanās  pie LLKC Preiļu nodaļas uzņēmējdarbības konsultantes Jolantas Augšpūles 26788681 vai jolanta.augspule@llkc.lv

Pielikums: 
PielikumsIzmērs
programma.pdf291.98 KB
Datums: 
28. Jūlijs, 2015