Konference “Zaļās prakses lauksaimniecībā”

PielikumiPrint

Lai gūtu plašāku ieskatu, kādā virzienā pašlaik dodas lauksaimniecības politika augkopības nozarē un ar labiem piemēriem iedvesmotos pārmaiņām, aicinām piedalīties augkopības konferencē “Zaļās prakses lauksaimniecībā”.

Konference notiks 20. oktobrī pulksten 10.00 tiešsaistē: www.laukutikls.lv

Eiropas Savienības noteiktais “Zaļais kurss” lauksaimniekiem nozīmē gan jaunas iespējas, gan lielus izaicinājumus. Noteikti augsti mērķi, stratēģijā “No lauka līdz galdam” ietvertie uzdevumi ievērojami samazināt ķīmisko pesticīdu, mēslošanas līdzekļu un antibiotiku izmantošanu lauksaimniecībā nozīmē, ka pārmaiņas ir neizbēgamas un saimniekošanas paņēmienu pilnveidošana patlaban ir kļuvusi vēl jo aktuālāka.

Konferencē koncentrēsimies uz minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu lietošanas samazināšanas iespējām, uzzinot politikas veidotāju – Zemkopības ministrijas un Valsts augu aizsardzības dienesta nostāju. Iepazīsimies ar zinātnieku pētījumiem, kā arī uzklausīsim praktiskus lauksaimnieku stāstus.

Zemkopības ministrijas Lauksaimniecības ilgtspējīgas attīstības nodaļas vadītāja Kristīne Sirmā informēs par Latvijas stratēģiju ilgtspējīgas lauksaimniecības mērķu sasniegšanai. Savukārt par to, kādi paņēmieni izmantojami mēslošanas un augu aizsardzības līdzekļu lietošanas mazināšanā, stāstīs eksperts no Dānijas – Ivans Brendstrups.

Plašāka konferences programma – pielikumā.

Pieteikšanās konferencei: https://www.mitto.me/konference-zalas-prakses-lauksaimnieciba/register

Papildu informācijaLaura Kirsanova, e-pasts: laura.kirsanova@llkc.lv tālrunis 29630799

 

Komentāri

Sveiki,

Kur varēs noskatīties konferences ierakstu?

Par Latvijas Augšņu stratēģiju -Augšņu agroķīmiskā izpēte saimniecībās, kuras atrodas vides jūtīgajās teritorijās, tiek veikta jau ilgstoši. Ieteikums - izmantot šos datus, lai secinātu, kādā virzienā saimniekojam - vai augsnes auglību esam saglabājuši, uzlabojuši jeb gluži pretēji - degradējuši. Gatavi pētījumu rezultāti. Secinājumiem grupēt saimniecības, piemēram, pēc saimniekošanas līmeņa - tradicionāli arot, kultivējot... vai izmantojot jaunākās tehnoloģijas kā piem. z.s.Vilciņos... Paldies.

Labdien! Vai būs ispēja redzēt un dzirdēt Ivana Brendstrupa stāstu tulkotu latviski? Paldies!

Labdien!

Video ir tulkots un ierunāts latviešu valodā.  Pēc konferences Jums būs iespēja atkārtoti noskatīties konferenci un arī Jūsu minēto video. Paldies par ziņu!

Pievienot komentāru