Jaunieši izmanto iespēju apgūt uzņēmējdarbības kursu

Arī šogad Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra  Rēzeknes nodaļā jauniešiem tika dota iespēja bez maksas apgūt intensīvu mācību kursu par uzņēmējdarbību, kura laikā tika attīstītas idejas un sagatavoti biznesa plāni to īstenošanai.

Pielāgojoties pašreizējai situācijai, divas mācību dienas tika organizētas neklātienē. Jaunieši attālināti apguva tēmas par  uzņēmējdarbības pamatiem, resursiem un grāmatvedību, mājaslapu veidošanu, pārdošanu, foto pamatiem – produktu fotografēšanai, uzstāšanos publikas priekšā. Klātienes mācībās jauniešus izglītoja vairāki lektori – RTA docētāja Iveta Dembovska, ALTUM pārstāve Vita Pučka, kā arī  iepriekšējo gadu laureāti. Savā pieredzes stāstā dalījās Žanis Jesko, kurš 2014. gadā, startējot konkursā ar projektu “Biškopības produkcijas ražošanas attīstīšana piemājas saimniecībā “Dzipšļi””, ieguva pirmo vietu, tāpat jauniešus motivēja arī Andris Višņevskis, kurš “Laukiem būt!” konkursā ieguva pirmo vietu 2016. gadā. Viņš Dekšāres pagastā audzē kaņepes un  saimniecība ir izcils piemērs tam, cik liela nozīme saimniekošanā ir neatlaidībai un ticībai saviem spēkiem. Visu sešu dienu garumā jauniešiem neapjukt palīdzēja Rēzeknes nodaļas lauku attīstības konsultants Artūrs Šķesters.

Šī gada mācību dalībnieki attīstīja dažādas biznesa idejas, sākot no pļavu un ieleju kopšanas līdz pat elegantu ozolkoka galdu ražošanai. Pēc mācībām jaunieši atzina, ka uzzinājuši daudz jaunas un noderīgas informācijas, mācības bijušas motivējošas un tās bijušas kā pirmais atspēriena punkts tālākai attīstībai. Tāpat jaunieši atzina, ka mācībās bijusi draudzīga un patīkama atmosfēra, kas palīdzējusi atbrīvoties un nebaidīties.

Pēc mācībām visiem jauniešiem ir iespēja piedalīties konkursā “Laukiem būt!”, kurā veiksmīgākās idejas autori gūs finansējumu savas ieceres īstenošanai.

Mācības norisinājās Valsts Lauku tīkla aktivitātes “Atbalsts lauku jauniešu uzņēmējdarbības veicināšanai” ietvaros.

Kristiāna Latkovska,
LLKC Rēzeknes biroja projektu vadītāja

 

Pievienot komentāru