05.09.2024 | Lauka diena par kvalitatīvas lopbarības sagatavošanu

Datums: 
5. Septembris, 2024
Vieta: 
ZS “Punči”

LLKC Limbažu konsultāciju birojs sadarbībā ar Limbažu novada Ainažu pagasta z/s  ”Punči”, Latvijas Zemnieku federāciju un AREI aicina apmeklēt demonstrējuma lauka  dienu par kvalitatīvas lopbarības sagatavošanu.

Lauka diena notiks 5. septembrī plkst. 11.00 Limbažu novada  Ainažu pagasta “Punčos”.

Lauka dienā būs iespēja iegūt informāciju par pasākumu “Atbalsts demonstrējumu un informācijas pasākumiem” un prasībām, kas jāievēro, piesakoties ekoshēmas atbalstam par augsnes kvalitātes un reakcijas optimizāciju (EKO2.1).

Zemnieku saimniecība “Punči” nodarbojas ar piena lopkopību, slaukšanas robots tika iegādāts un uzstādīts jau pērnajā gadā un šogad tas sācis darboties ar pilnu jaudu. Ar saimniecību dalībniekus iepazīstinās īpašnieks Kārlis Feldmanis, bet ar uzstādītajām iekārtām un to iespējām – SIA “Dotnuva Baltic” fermu aprīkojuma produktu grupas vadītājs Raimonds Vilcāns.

Turpinājumā Dr. agr. agronome Iveta Gūtmane atgādinās klausītājiem zināmās patiesības par zālāju optimālajiem pļaušanas termiņiem, zālāju pļaušanas biežumu un tā ietekmi uz zālāja ilggadību. Savukārt liellopu ēdināšanas konsultante Ieva Krakopa informēs, cik svarīga kvalitatīvas rupjās lopbarības sagatavošanas procesā ir zāles smalcināšana un kādam jābūt optimālajam zāles frakciju lielumam atkarībā no dzīvnieku sugas un vecuma.

Lauka dienas  turpinājumā iepazīsimies ar demonstrējuma “Optimāla augsnes pH līmeņa uzturēšana tauriņziežu – stiebrzāļu zālājos” rezultātiem un novērojumiem. Protams, tāpat kā katru gadu, noslēgumā sekos demonstrējuma lauka apskate, debates, dalībnieku pieredze un atziņas.

Papildus informācija un pieteikšanās: https://forms.gle/WgHwg1Sogg5DYmdL7

Brigita Skujiņa, LLKC Limbažu KB augkopības speciāliste, e-pasts: brigita.skujina@llkc.lv;
tālr. 27875479

LAP 2014.-2020. apakšpasākums “Atbalsts demonstrējumu pasākumiem un informācijas pasākumiem” LAD līguma Nr. 10 2.1-20/21/P16 (13. lote), demonstrējuma tēma  „Optimāla augsnes pH līmeņa uzturēšana tauriņziežu – stiebrzāļu zālājos”.

Kontaktinformācija: 
Brigita Skujiņa, e-pasts: brigita.skujina@llkc.lv, tālr. 27875479
Pielikums: 
PielikumsIzmērs
ld_programma_05_09_24.pdf166.31 KB
pn_1.png84.92 KB
Kategorija: 
LLKC
Reģions filtram: