“Novada Garšas” produktu kvalitātes konkurss 2024
No teju 170 produktiem, kurus 82 ražotāji bija iesnieguši vērtēšanai šī gada “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursā, augstāko vērtējumu jeb zelta medaļas saņēma 21 produkts, sudraba – 46, bet bronzas – 36. No tiem 11 produktus bija iesnieguši zivsaimniecības uzņēmumi.
Arī šogad iesniegto produktu vērtēšana triju dienu garumā notika Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģiju fakultātē (LPTF). Ja pērn žūrijā strādāja 19 eksperti, tad šogad to skaits jau sasniedza 33 – pārtikas tehnologi, vadošie pētnieki, docenti, pavāri un dzērienu eksperti lika lietā visas savas maņas un zināšanas, lai izpētītu iesniegtos produktus.
Kristaps Gramanis,
LLKC Zivsaimniecības nodaļas vadītājs
Pievienot komentāru