Īsteno ideju par dinamisko kulināriju
Reinis Grants Garkalnē īsteno savu biznesa ideju „Dinamiskā kulinārija”, gatavojot gardumus no bioloģiski audzētiem produktiem – dažādus cepumus ar daudzveidīgu sastāvu.
Būdams uzņēmīgs jaunietis, Reinis jau vairāku gadu garumā piedalās pasākumā „Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai”, kas notiek sadarbībā ar Valsts Lauku tīklu un kurus organizē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Ogres nodaļa.
Guvis pietiekami daudz zināšanu un smēlies iedvesmu no lektoriem, apguvis pieredzi savā darbā, tai skaitā mācību iestāžu prakses vietās un citur, jaunietis bija piesātināts ar pozitīvu enerģijas lādiņu par savas idejas turpināšanu, un šī degsme nav rimusies. Beidzot mācības, jaunietis nolēma startēt projektu konkursā „Laukiem būt!”. Ieguldītais darbs biznesa plāna izstrādē attaisnojās, jo Vidzemes reģiona jauniešu biznesa plānu vērtēšanas komisija to izvirzīja uz nākamo kārtu.
Viens no biznesa plānu aizstāvēšanas pasākumiem notika šī gada oktobrī Aizkrauklē, kur jaunieši no Vidzemes reģiona iepazīstināja ar savām idejām žūrijas komisiju, kuras speciālisti iepriekš jau bija lasījuši un vērtējuši jauniešu biznesa plānus/idejas un izvirzījuši uz pirmās kārtas aizstāvēšanu, atzīstot tos par labākajiem un dodot iespēju pārstāvēt savu ideju klātesošo priekšā.
Konkursa galvenie mērķi ir:
• veicināt uzņēmējdarbību kā jauniešu karjeras izvēli;
• motivēt jauniešus īstenot savas uzņēmējdarbības idejas;
• attīstīt uzņēmējdarbību lauku teritorijās.
Reinis ar savu biznesa ideju „Dinamiskā kulinārija” dalījās pieredzē, kā gatavot dažādus kulinārijas izstrādājumus no bioloģiski audzētiem produktiem – dažādus cepumus ar daudzveidīgu sastāvu, kas nodrošina organismu ar visām nepieciešamajām uzturvielām. Kā Reinis pats dēvē savus lolojumus, tas ir „superēdiens”, kas ir alternatīva tādām ļaužu grupām kā vegāni, veģetārieši un citi, kas uzturā nelieto dzīvnieku izcelsmes produktus.
Idejas virzība
Reinis Grants izmantojis dažādas prakses iespējas, darbojies dažādos restorānos, kur arī atklājis dabas doto talantu – brīvi jaukt dažādas garšas, saglabājot harmonisku un patīkamu garšas kopumu, nereti arī pārsteidzot savus viesus ar paša gatavotām kūkām un citiem kulinārijas gardumiem.
Savās lauku mājās Garkalnē viņš sāka izmantot gūtās zināšanas, radot vienkāršus gardumus ar pievienoto vērtību – jaunām garšas niansēm (pievienojot dažādus garšaugu sajaukumus un citas piedevas). Turpmākās attīstības rezultātā, ciešāk pētot, kā savienot dažādas vērtīgas vielas vienā cepumā. Darbojoties Tiešās pirkšanas pulciņā, dalībnieku ierosināts, Reinis sāka piedāvāt savu produkciju nogaršot, pozitīvu rezultātu un atsauksmju rezultātā produkcija kļuva patstāvīgi pieejama. Ir izveidojies stabils klientu loks. Lai varētu apmierināt pieaugošo pieprasījumu, ir jāuzlabo darba telpas, jāiegādājas jaudīgāka virtuves tehnika un darbarīki, jāpiesaista papildspēki.
Ir vēlme nākotnē piedāvāt šos veselīgos gardumus tuvākajām skolām un bērnudārziem, jo no mazotnes ir jādomā, ko mūsu bērni saņem, našķojoties pie dažādiem saldumu automātiem. Šī būtu lieliska alternatīva dažādiem citiem neveselīgiem gardumiem.
Novēlam sasniegt šos mērķus!
Liene Dreiska,
LLKC Ogres nodaļas uzņēmējdarbības konsultante
Pievienot komentāru