„Rubuļi” atver gaļas produkcijas veikaliņu Saldū

GalerijaPrint

Zemnieku saimniecība „Rubuļi” īstenojusi vienu no savām iecerēm. Kopš septembra Saldū darbu sācis veikaliņš, kurā var iegādāties mājās ražotas desas, kūpinātu un svaigu gaļu.

Saimniecība Saldus novada Zaņas pagastā darbojas jau kopš 1992. gada un nodarbojas ar graudkopību un cūkkopību. Šobrīd saimniecībā ir vairāk nekā divi tūkstoši cūku. „Rubuļu” saimnieki nolēma uzsākt mājražošanu, uzrakstot un realizējot šī gada jūnijā LEADER projektu „Desu, kūpinājumu un konservu ražošana no saimniecībā izaudzētām cūkām”.

Saimniece Benita Virta: „Gadījās izlasīt informāciju par LEADER programmas atbalstu līdz 20 tūkstošiem latu mājražošanai. Uzrakstīju projektu par maksimāli iespējamo summu. Kad jau sāku šaubīties, ka varbūt nevajag sākt ko jaunu, no Lauku atbalsta dienesta nāca projekta apstiprinājums. Veikalā desas jau sen nepirkām, negaršoja, savām vajadzībām taisījām paši. Tādēļ nolēmām ražot no tīras gaļas tādu desu un kūpinājumus, lai garšotu pašiem un arī citiem.”

Tika uzmeklēta pārtikas tehnoloģe, jo pašiem tādu zināšanu nav bijis, iegādātas nepieciešamās iekārtas un uzsākts darbs. Protams, gadījies arī kļūdīties, bet no kļūdām jāmācās. Pie produkcijas ražošanas strādā četri algoti darbinieki. „Rubuļu” produkcija ir kūpināti šķiņķīši, cauraudzīši, karbonāde, speķis, pusžāvētas un vārītas desas, arī konservēta un sautēta cūkgaļa. Pārstrādā tikai „Rubuļos” audzētas cūkas – ved uz kautuvi, un tad atpakaļ. Šobrīd tiek pārstrādātas 20 cūkas nedēļā, taču nākotnē apjomus plānots palielināt. Saimniece spriež, ka pašiem sava kautuve vēl neatmaksājas, bet, kas zina, kā būs nākotnē. Saimniece stāsta: „Uz mazā tirdzniecības busiņa varētu uzkrāsot reklāmu „Reāla desa, 99,9% gaļas”, un nebūtu melots, jo šie 0,1% ir garšvielas un ūdens masas sulīgumam.”

Ir īstenots viens no „Rubuļu” izvirzītajiem mērķiem – 20. septembrī  atvērts gaļas produkcijas veikaliņš Saldū. Tagad garšīgos mājražojumus var iegādāties veikaliņā Saldus tirgus laukumā, kā arī noteiktās dienās –Saldus novada pagastos, kur brauc tirdzniecības busiņš. Benita uzsver, ka ne visi cilvēki no pagastiem var aizbraukt uz Saldu, tādēļ ved produkciju klāt. Veikaliņa apgrozījums vēl nav liels, cilvēki tikai iepazīst Rubuļu produkciju, jāiegūst pircēju uzticība. Saldū konkurentu ir daudz. „Mūsu mērķis nav tirgot daudz ko, bet ražot un pārdot augstvērtīgu un garšīgu produkciju, ko var atļauties nopirkt noteikta cilvēku kategorija.”

Ejot uz Lauku atbalsta dienesta rīkoto semināru par „Ieguldījumiem materiālajos aktīvos”, satiekam „Rubuļu” saimnieci, kas jau izstrādājusi jaunu projektu, lai īstenotu nākošo mērķi – iegādātos saldēšanas iekārtu mikroautobusam. „Rubuļu” saimniece vienmēr ir pozitīva, aktīvi piedalās semināros, apgūst jaunas zināšanas, nekad neatsaka padomu.

Vēlam izturību un tikpat lielu neatlaidību turpmākajā darbā!

Rakstā izmantoti fragmenti no intervijas ar Benitu Virtu laikrakstā „Saldus Zeme”.

Informāciju sagatavoja Agnese Dambe,

LLKC Saldus konsultāciju biroja lauku attīstības konsultante

Foto galerija: 

Komentāri

Produkcija ir laba un garšīga tikai desas gan nevajag tirgot kopā ar šnorēm un metāla stiepļu gabaliem,kuri izmantoti kūpinot produkciju.Pat krievu valdīšanas laikā nekad veikalā desa netika likta uz svariem kopā ar šādiem atribūtiem.Kad pārdevējai tika aizrādīts, viņa tos nogrieza,bēt nākamajā reizē rīkojās tāpat.

Pievienot komentāru