Konferences ieraksts "Latvijā audzēta soja + kailgraudu mieži = inovācija cūku ēdināšanā"
Lai uzzinātu kādi inovatīvi risinājumi pieejami cūku ēdināšanā, 2. jūnijā ikviens interesents tika aicināts piedalīties tiešsaistes konferencē “Latvijā audzēta soja + kailgraudu mieži = inovācija cūku ēdināšanā”.
Konferencē bija iespēja uzzināt rezultātus EIP darba grupas pētniecības projektā “Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējās lopbarības ražošanai cūkkopībā: ģenētiski nemodificētas sojas un jaunu vietējo lopbarības miežu šķirņu audzēšana Latvijā” (ELFLA programma “Sadarbība” 16.1.).
Četru gadu garumā minēto tēmu pētīja 13 EIP grupas partneri - zinātnieki, ekonomisti, nozares konsultanti, ražotāji, augkopības, barības sagatavošanas un cūkkopības nozares eksperti.
Projekta ietvaros veikti plaši sojas un lopbarības miežu audzēšanas pētījumi Stendē un Viļānos. Vērtēti ražošanas sējumi vairākās saimniecībās dažādos Latvijas reģionos, kā arī veikti cūku ēdināšanas pētījumi uz vietas saimniecībās, izmantojot vietējo soju un kailgraudu miežus.
Šī bija iepsēja iepazīties kā ar pētījumu rezultātiem, tā uzklausīt pieredzes stāstus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas. Ikviens varēja piedalīties arī diskusijā ar nozares ekspertiem.
Detalizēta pasākuma programma pielikumā.
Konferences atklāšana
Jaunas tehnoloģijas un ekonomiski pamatoti risinājumi vietējas
lopbarības ražošanai cūkkopībai
Sojas audzēšanas pieredze Latvijā
Soja Vācijā: audzēšanas pieredze un pētījumi
Soja Igaunijā: audzēšanas pieredze un selekcija
Diskusija kopā ar Aigaru Šutku: Sergejs Virts (z/sRubuļi) un
Kārlis Ruks (z/s Jaunkalējiņi)
Pētnieku atziņas par sojas audzēšanas nosacījumiem Latvijā
Soja Lietuvā: pieredze, audzējot soju bioloģiski
Vietējās sojas audzēšanas ekonomiskie aspekti
Diskusija – kopā ar Ivetu Grudovsku: Gustavs Norkārklis
(SIA BIOGUS) un Ieva Leimane
Cūkkopības nozare un tās vajadzības Latvijā
Kailgraudi un plēkšņu mieži - kopīgais un atšķirīgais audzēšanā
Kailgraudu mieži cūku ēdināšanā
Kailgraudu mieži / plēkšņu mieži barības maisījumos -
lopbarības ražotāja viedoklis
Mieži lopbarībā – ekonomiskais pamatojums
Diskusija ar Dzintru Lejnieci un Dzintaru Veidi: Raitis Pavinkšnis,
Sergejs Virts, Alberts Auziņš
Vietējās sojas kvalitāte, pārstrādes iespējas un pārstrādātā produkta kvalitāte
Vietējā soja kā izejviela cūku ēdināšanā z/s «Rubuļi»
Sojas produktu izēdināšanas vērtējums dažādām cūku grupām
Vietējā soja un citi proteīnaugi lopbarībā ekonomistu skatījumā
Diskusija ar Dzintru Lejnieci un Dzintaru Veidi: Andris Miglavs, Benita Virta
Pievienot komentāru