Iepazīstamies ar zivju kulināriju un tās eksporta iespējām

LLKC Tukuma konsultāciju birojs 6. jūnijā pēc dalībnieku pieprasījuma organizēja ZST semināru “Zivju kulinārija un eksporta iespējas”. Semināra norises vieta šoreiz bija Tukuma novada Smārdes pagasta “Mazpūces”, kur dalībnieki piedalījās SIA ”Chico” zivju kulinārijas meistarklasē, iepazinās ar saimnieku  uzņēmējdarbības uzsākšanu un pieredzi tūrisma nozarē. Viss sācies ar visā Latvijā pazīstamajām “Mājas kafejnīcu” dienām, kas pēdējos gados tiek rīkotas, lai jau iecienītus tūrisma objektus iepazītu no cita skata punkta un iepazītu jaunus, vienlaikus gūstot  vēl nebijušu gastronomisko pieredzi. Saimnieki, Raivis un Ionela, nolēmuši pamēģināt un piedalīties šajā akcijā, kur apmeklētāju atsaucība bijusi ļoti liela. Un šobrīd uzņēmuma tūrisma pakalpojumi ir plaši pieejami, elastīgi un pielāgoti dažādām klientu vēlmēm. Klienti tepat Latvijā var baudīt autentiskus grieķu ēdienus, kā arī jūras veltes, zivju kulināriju un ne tikai.  

Pasākuma laikā notika ,,tīklošanās” starp piekrastes zivju pārstrādātājiem, lauksaimniekiem un tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, lai veicinātu kopdarbību un radītu jaunus produktus. SIA ,,Chico’’ īpašnieks Raivis Čilipāns pastāstīja par tirdzniecības veicināšanas pasākumiem starp Latviju un Grieķiju, par iespēju piedalīties mūsu ražotājiem ar saviem produktiem starptautiskajās izstādēs. Tika apspriests rīcības plāns par produktu apmaiņu tieši no mazajiem un vidējiem ražotājiem.

Jūras produktu kulinārijas meistarklases laikā tika gatavoti gan Latvijā, gan Grieķijā pazīstami produkti, lai radītu pircējam neaizmirstamu gardēža cienīgu maltīti. Līdzās fritētiem reņģu čipsiem tika sagatavoti mīklā cepti kalmāru gredzeni, mīdijas čaulā un speciāli gatavotā tomātu mērcē, mencu salāti, garneļu salāti un skumbriju laiviņas. Tas viss papildināts ar grieķu jogurta mērcītēm un speciālu garšvielu buķeti. Dalībnieki apmainījās viedokļiem un diskutēja, kuri būtu labākie produkti pircēju pārsteigšanai.

Jāsaka, ka šajā piekrastes daļā – no Lapmežciema līdz Bērzciemam  – pircēju priekam var iegādāties lieliskus neaizmirstamus jūras produktu izstrādājumus. Ar vienkāršu kūpinātu zivtiņu jau vairs nepietiek.

Paldies par ražotāju izdomu un radītajiem produktiem! Lai pircējiem gards ceļojums piekrastē! Esam par piekrasti ar rītdienu.

Ja vēlaties izbaudīt piekrastes labumus, aicinām 26. augustā uz lielo  pasākumu ,,Piekraste ar rītdienu’’ – Engurē. Sīkāka informācija sekos.

 

Sarma Rotberga, 

LLKC Tukuma konsultāciju birojs

Pievienot komentāru